Yleistä

Pohjois-Suomen Kemistiseura (PSKS)

Pohjois-Suomen Kemistiseura (PSKS) on perustettu vuonna 1962 ja se kuuluu paikallisseurana Suomalaisten Kemistien Seuraan (SKS). Seuran kotipaikka on Oulu. Jäseniä vuonna 2019 on 227. Seuran säännöt edellyttävät, että jäsenet ovat myös pääseuran jäseniä.

Seuran tehtävänä on puhaltaa yhteishenkeä puolta Suomea kattavan alueen kemisteihin, pitää yllä yhteyksiä yliopistossa, teollisuudessa, oppilaitoksissa ja kaupan piirissä työskentelevien kemistien kesken ja tarjota mahdollisuuksia seuran jäsenille tutustua toisiinsa sekä kemiaan lähellä että kaukana. Seuran toimintaan kuuluvat sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset, kevät- ja syystapahtumat, joista yleensä ainakin toinen on tarkoitettu koko perheelle sekä eri yritysten sponsoroimat klubi-illat, joissa ko. yritykset esittelevät toimintaansa ja tuotteitaan.

 

Mukaan jäseneksi

Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka suorittamallaan korkeakoulututkinnolla tai muulla tavalla on osoittanut olevansa pätevä kemisti. Nuoreksi jäseneksi voidaan hyväksyä korkeakoulussa kemiaa pääaineenaan opiskeleva henkilö. Äänioikeutta lukuunottamatta nuorella jäsenellä on samat oikeudet ja edut kuin varsinaisella jäsenellä. PSKS:n jäseneksi liittyessään henkilö liittyy myös SKS:n jäseneksi.

Vuonna 2019 Suomalaisten Kemistien Seuran jäsenmaksu on 67 euroa. Nuoren jäsenen maksu (lehtimaksu) on 10 euroa. Maksut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. PSKS ei peri erillistä jäsenmaksua vuonna 2019.

Tiedotustoiminta

Seuralla on Facebook-ryhmä, jossa tiedotetaan seuran tapahtumista ja kuulumisista. Kemia-aiheinen keskustelu on myös tervetullutta.

Facebookin lisäksi tiedtusta tehdään sähköpostilistalla. Postituslistalla voitte ilmoittaa mistä hyvänsä tapahtumasta tai asiasta, jonka arvelette kiinnostavan pohjoissuomalaisia kemistejä. Seuran toiminnasta voi lähettää palautetta johtokunnan jäsenelle tai sihteerille. Lisäksi ehdotukset erilaisten tapahtumien järjestämiseksi tai toiminnan monipuolistamiseksi ovat tervetulleita. Listan jäseneksi voi liittyä itse osoitteessa http://lists.oulu.fi/mailman/listinfo/psks tai pyytämällä seuran sihteeriä tekemään sen.

Postia kaikille listan jäsenille voi lähettää osoitteeseen psks (at) lists.oulu.fi ja seuran sihteerille osoitteeseen sihteeri.psks (at) gmail.com